Mijn eerste wintersportervaring: Persoonlijke verhalen en lessen die ik heb geleerd

Kienhuis Wintersport

Hallo, ik ben Freek, 28 jaar, en ski al mijn hele leven. Mijn eerste wintersportvakantie was op driejarige leeftijd in Serfaus Fis Ladis, Oostenrijk. Hoewel mijn ouders pas op latere leeftijd zijn begonnen met skiën, wilden ze die passie graag met mij delen. Omdat ik toen nog zo jong was, herinner ik me niet alles precies, maar mijn ouders hebben me vaak verteld hoehet ging. Hier zijn mijn herinneringen en de lessen die ik heb geleerd.

De eerste stapjes op de ski's

Mijnouders schreven me in voor ski les. De eerste les was spannend, met veel vallenen opstaan, maar ik leerde de basisprincipes zoals rechtop blijven staan en kleine stapjes maken. De zachte sneeuw maakte vallen minder erg. Veel van wat ik me herinner, is door mijn ouders aan mij verteld.

De eerste afdaling

Naeen paar dagen oefenen op de beginnershelling, was het tijd voor mijn eerste echte afdaling. Het leek een enorme berg voor mij, maar met de leraar naast meen mijn ouders die enthousiast toekeken, maakte ik mijn eerste glijpartij naar beneden. Ondanks de valpartijen, voelde ik me enorm trots toen ik beneden was.

Lessen die ik heb geleerd

Doorzetten

Skiën gaat niet zonder vallen. Elke keer dat je valt en weer opstaat, word je beter.Dit doorzettingsvermogen is me altijd bij gebleven, zowel op als naast de piste.

Balans en voördinatie

Skiën op jonge leeftijd verbeterde mijn balans en coördinatie, wat nuttig is voor andere sporten en activiteiten.

Zelfvertrouwen

Het overwinnen van mijn angst voor de eerste afdaling gaf mijn zelfvertrouwen een enorme boost. Het gevoel van trots na zo’n uitdaging is onbetaalbaar.

Plezier in de sneeuw

Skiën moet vooral leuk zijn. De vrijheid, frisse berglucht en prachtige uitzichten maken elke rit bijzonder. Plezier is het aller belangrijkste!

Terugkijken

Mijn eerste wintersportervaring heeft mijn liefde voor skiën aangewakkerd en belangrijke levenslessen meegegeven. Skiën is meer dan een sport voor mij; het is een passie die me steeds nieuwe avonturen biedt.

Ik hoop dat mijn verhaal je inspireert om te gaan skiën . Of je nu net begint ofal ervaring hebt, er is altijd iets nieuws te ontdekken. Veel plezier en veilige afdalingen!

Vorig artikel
Vorig artikel
Terug naar overzicht
Volgend artikel
Volgend artikel
Where snow becomes passion
Where snow becomes passion
Where snow becomes passion
Where snow becomes passion
Where snow becomes passion
Where snow becomes passion

Wil je meer informatie of heb je speciale wensen?

Neem dan contact met ons op, dit kan ook door te bellen of stuur een e-mail.

Neem contact op