Het kiezen van de juiste skischoenen: Onze uitgebreide gids

Kienhuis Wintersport

Skischoenen zijn het belangrijkste onderdeel van je wintersportuitrusting. Een goede pasvorm is essentieel voor comfort, controle en veiligheid op de piste. Bij Kienhuis Wintersport bieden we een geavanceerd Bootfitting-proces aan, waarbij we gebruikmaken van een 3D-scan om de perfecte skischoenen voor jouw voeten te vinden. In deze gids leggen we uit waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste skischoenen.

Inhoud

  • Waarom zijn goede skischoenen zo belangrijk?
  • Het proces van Bootfitting
  • Breedtematen en volumes
  • Flex en stijfheid van skischoenen
  • De juiste skischoenen voor jouw skistijl
  • Wanneer moet je skischoenen vervangen?
  • Waar skischoenen kopen?

Waarom zijn goede skischoenen zo belangrijk?

Goede skischoenen zorgen ervoor dat je ski's nauwkeurig reageren op je bewegingen en dat je voeten warm en beschermd blijven. Slecht passende skischoenen kunnen leiden tot ongemak, blaren en zelfs blessures. Daarom is het cruciaal om de juiste skischoenen te kiezen die perfect passen bij jouw voeten en skistijl.

Het proces van Bootfitting

Bij Kienhuis Wintersport helpen we je graag bij het vinden van de perfecte skischoenen met ons Bootfitting-proces. Dit begint met een 3D-scan van je voeten, waarmee we een gedetailleerd beeld krijgen van de vorm en afmetingen van je voeten. Op basis van deze scan zoeken we de skischoenen die het beste bij jouw voeten passen. Onze ervaren medewerkers passen de schoenen verder aan waar nodig, zodat je zeker weet dat je skischoenen optimaal zitten.

Breedtematen en volumes

Skischoenen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtematen, ook wel volumes genoemd. Deze maten worden gemeten bij schoenmaat 26.5 (EU41) en variëren van Ultra Low Volume (96-97mm) voor zeer smalle voeten, tot Ultra High Volume (103-105mm) voor bredere voeten. Het kiezen van de juiste breedtemaat is cruciaal voor zowel comfort als prestaties op de piste. Hieronder eenoverzicht van de verschillende volumes.

Ultra HighVolume (103-105mm)

Een zeerbrede en hoge skischoen die veel ruimte biedt. Deze schoenen zijn ideaal voormensen met brede en hoge voeten.

High Volume(101-102mm)

Een brede enhoge skischoen die meer ruimte biedt dan de gemiddelde skischoen. Geschikt voorskiërs die extra comfort zoeken.

Mid Volume(100mm)

Eengemiddelde skischoen qua volume, niet breed maar ook niet smal. Dit is eengoede optie voor de meeste skiërs.

Low Volume(98-99mm)

Een smalle enlagere skischoen, geschikt voor mensen met smalle voeten die een strakkerepasvorm nodig hebben.

Ultra LowVolume (96-97mm)

Een zeersmalle en lage skischoen, alleen geschikt voor mensen met zeer smalle voeten.

Flex en stijfheid van skischoenen

De flex van een skischoen bepaalt hoe stijf de schoen is. Een hogere flexwaarde betekent een stijvere schoen, wat meer controle biedt, maar ook minder vergevingsgezind is. Beginners kiezen meestal voor een lagere flex (50-80), terwijl gevorderde en zwaardere skiërs een hogere flex (90-130) nodig hebben voor meer ondersteuning en precisie.

De juiste skischoenen voor jouw skistijl

  • Beginners: Zachtere, comfortabele skischoenen met een lagere flex helpen bij het leren van de basisvaardigheden.
  • Gevorderde skiërs: Kies voor skischoenen met een middelmatige flex en een strakkere pasvorm voor verbeterde techniek en prestaties.
  • Experts: Stijve skischoenen met een hoge flex en een nauwkeurige pasvorm zijn nodig voor maximale controle en respons op de piste.

Wanneer moet je skischoenen vervangen?

Skischoenen gaan meestal tussen de 50 en 200 skidagen mee, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik en de kwaliteit van de schoen. Als je merkt dat je schoenen niet meer comfortabel zitten, de voering versleten is, of de buitenkant scheuren vertoont, is het tijd om ze te vervangen.

Waar skischoenen kopen?

Bij Kienhuis Wintersport vind je een uitgebreide selectie van topmerken zoals Tecnica, Nordica, Lange, Head, K2, Rossignol en Fischer. Ons deskundige personeel en geavanceerde Bootfitting-proces zorgen ervoor dat je skischoenen krijgt die perfect bij jouw voeten passen. Met behulp van een 3D-scan kunnen we de ideale schoen voor je vinden en deze indien nodig aanpassen voor een optimale pasvorm.

Met deze informatie ben je goed voorbereid om de juiste skischoenen te kiezen. Veel plezier op de piste en ski veilig!

Vorig artikel
Vorig artikel
Terug naar overzicht
Volgend artikel
Volgend artikel
Where snow becomes passion
Where snow becomes passion
Where snow becomes passion
Where snow becomes passion
Where snow becomes passion
Where snow becomes passion

Wil je meer informatie of heb je speciale wensen?

Neem dan contact met ons op, dit kan ook door te bellen of stuur een e-mail.

Neem contact op