De beste skigebieden voor gezinnen

Kienhuis Wintersport

Een skivakantie met het hele gezin kan een geweldige ervaring zijn, maar het kiezen van de juiste bestemming is cruciaal. Gezinsvriendelijke skigebieden bieden niet alleen geschikte pistes voor alle leeftijden, maar ook kindvriendelijke faciliteiten en activiteiten naast het skiën.

  1. La Plagne, Frankrijk - La Plagne is een fantastisch skigebied voor gezinnen, met brede, zachte pistes die perfect zijn voor beginners. Het skigebied heeft ook uitstekende skischolen en kinderopvang, zodat ouders ook even van de pistes kunnen genieten.
  2. Serfaus-Fiss-Ladis, Oostenrijk - Dit Oostenrijkse skigebied is ideaal voor gezinnen dankzij de vele faciliteiten voor kinderen. Van kinderclubs en speciale skischolen tot kindvriendelijke liften, Serfaus-Fiss-Ladis heeft het allemaal.
  3. Alpe d'Huez, Frankrijk - Alpe d'Huez biedt niet alleen zonnige pistes, maar ook een ruimaanbod aan activiteiten naast het skiën, zoals zwemmen, schaatsen en zelfs hondenslee rijden. Perfect voor een familie-uitje!
  4. Saas-Fee, Zwitserland - Saas-Fee is een autovrij dorp dat zich richt op gezinnen. Het rustige, veilige milieu en de uitstekende skischolen maken dit een top keuze voor gezinnen met jonge kinderen.
  5. Livigno, Italië - Livigno is populair bij gezinnen vanwege de vriendelijke sfeer ende brede pistes die geschikt zijn voor alle niveaus. Daarnaast biedt het skigebied ook andere winteractiviteiten, zoals sneeuwschoenwandelen en sleeën.

Tips voor gezinnen op de piste

  • Skischolen: Kies voor een skischool met goede kinderprogramma’s. Zo leren de kinderen op een veilige en leuke manier skiën.
  • Kindvriendelijke hotels: Zoek naar hotels die speciale faciliteiten voor kinderen bieden, zoals familiekamers, kinderopvang en speeltuinen.
  • Activiteiten buiten het skiën: Naast skiën zijn er vaak veel andere leuke activiteiten, zoals rodelen, schaatsen, of een bezoek aan een sneeuwpark. Dit zorgt ervoor dat de kinderen zich niet vervelen.
Vorig artikel
Vorig artikel
Terug naar overzicht
Volgend artikel
Volgend artikel
Where snow becomes passion
Where snow becomes passion
Where snow becomes passion
Where snow becomes passion
Where snow becomes passion
Where snow becomes passion

Wil je meer informatie of heb je speciale wensen?

Neem dan contact met ons op, dit kan ook door te bellen of stuur een e-mail.

Neem contact op